Λίμνη Πλαστήρα-Ξενώνας Ελπίδα-Διαμονή - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η δημιουργία της εντυπωσιακής αυτής λίμνης απορρέει από την ιδέα του Νικόλαου Πλαστήρα για την κατασκευή ενός φράγματος στο οροπέδιο της Νεβρόπολης το 1925 (ουσιαστικό νεβρός = μικρό ελάφι) σε υψόμετρο 750 μέτρα. Με το φράγμα αυτό θα εξασφάλιζε το κλείσιμο του Μέγδοβα ή Ταυρωπού.

Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και άλλων πολύ ζωτικών ωφελημάτων (άρδευσης, ύδρευσης, τουρισμού, κλπ) για τους κατοίκους της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας με την δημιουργία της φαντασμαγορικής Λίμνης Πλαστήρα.

Αόρατη σχεδόν η ανθρώπινη επέμβαση αφού συνδυάζονται αρμονικά η ιστορία του τόπου, η γη, το νερό και ο αέρας συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και μαγευτικής εμπειρίας, όπου η φύση και η παράδοση χαρίζει απλόχερα τα δώρα της στον επισκέπτη, σε όλες τις εποχές του χρόνου.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες που μας φέρνουν πιό κοντά στη φύση και μας βοηθούν να διώξουμε τα άγχη της καθημερινότητάς μας.

Στη Λίμνη Πλαστήρα, σε οργανωμένες παραλίμνιες εγκαταστάσεις, μπορούμε να κάνουμε canoe-kayak, υδροποδήλατο ή βόλτα με πιρόγα, παρατηρώντας το τοπίο και τις ομορφιές της λίμνης εκ των έσω, αφήνοντάς τη να μας ταξιδέψει σ’ ένα περιβάλλον γαλήνης που μόνο τα ψαροπούλια απολαμβάνουν.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία ή να επιλέξουμε ιππασία για χαλάρωση.

Μια επίσης ξεχωριστή εμπειρία είναι και το ποδήλατο βουνού (mountain bike) που μπορούμε να απολαύσουμε στο δίκτυο διαδρομών που έχει δημιουργηθεί στη λίμνη, είτε για ποδηλασία είτε για πεζοπορία.

Το χειμώνα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στη θέση ‘’Καραμανώλη’’.

Στην περιοχή της Λίμνης λειτουργεί και ορειβατικό καταφύγιο.

Για τους λάτρεις και τους γνώστες του αθλήματος, υπάρχουν πίστες αεραθλητισμού που μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους τρέλα.

Τελευταίο αφήσαμε το φιλήσυχο και χαλαρωτικό ψάρεμα, το οποίο επιτρέπεται από την όχθη και μόνο με καλάμι. Από την άνοιξη και μετά θα δείτε πλήθος επίδοξων ψαράδων σε διάφορες περιοχές της Λίμνης να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπυ, τον καθαρό αέρα, την ομορφιά του τοπίου και συχνά να φεύγουν με γεμάτα τα καλάθια τους από νόστιμα και φρέσκα ψάρια της Λίμνης Πλαστήρα.

Slide left Slide right